Seminár slovensko-maďarského projektu je zameraný na cestovný ruch

19.05.2011 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves 19. mája (TASR) – V Spišskej Novej Vsi sa dnes začal 7. odborný seminár v rámci slovensko-maďarského projektu „Výstavba a zriadenie Multifunkčného energetického a baníckeho centra – Dom bezhraničného priateľstva". Lucia Kormošová z útvaru rozvoja mesta na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi informovala, že tentoraz bude seminár tematicky zameraný na Slovenskú banskú a Slovenskú železnú cestu, ako produkty cestovného ruchu.
„Kým na predošlých šiestich seminároch, organizovaných striedavo v Ostrihome a v Spišskej Novej Vsi, sa účastníci zaoberali napr. históriou baníctva na Spiši, vplyvom baníctva na životné prostredie, energeticky úspornými a efektívnymi stavbami či klimatickými zmenami a environmentálnym vzdelávaním, tentoraz sa účastníci budú zaoberať týmito dvoma špecifickými produktmi cestovného ruchu,“ priblížila Kormošová.
Seminára sa zúčastní zhruba tridsiatka stredoškolákov, ktorí sa v rámci svojho štúdia venujú buď cestovnému ruchu, alebo baníctvu. Okrem prednášok počas dvojdňového seminára, ktorý sa končí v piatok (20. mája), absolvujú aj viacero zaujímavých exkurzií. Navštívia napr. aj Multifunkčné energetické a banícke centrum v Spišskej Novej Vsi, ktoré je hlavným výstupom tohto slovensko-maďarského projektu. Jeho výstavba by mala byť podľa Kormošovej ukončená v najbližších týždňoch.
 

Vyberte región